Peking Express

Peking Express

8 DAGAR PEKING
Upplev Kinas huvudstad Peking! Här finns sevärdheter som Förbjudna staden och den Kinesiska muren, oslagbar shopping och moderna restauranger – allt till mycket bra priser. I priset ingår flyg, hotell, frukost och transfer.

Beställ gärna vår fyradagars tillvalspaket med svensktalande guide så missar du inga upplevelser.

Program

DAG 1

Avresa med flyg från Sverige. Middag och frukost serveras ombord.

DAG 2 PEKING

På morgonen landar vi i Kinas huvudstad Peking och vår engelsktalande transferguide möter upp i ankomsthallen och för oss till vårt centralt belägna hotell. Resten av dagen är programfri.

DAG 3

Programfri dag. 

TILLVAL A: DAG 1: Vår svensktalande guide tar oss till Himmelska fridens torg – Kinas politiska centrum. Vi fortsätter in till den Förbjudna staden, där kejsarna levde i otrolig prakt. Efter lunch besöker vi Sommarpalatset. Vi besöker också en sidenfabrik där vi får lära oss mer om tillverkningen. Efter kvällens middag ser vi en Kung fu-show. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Programfri dag. 

TILLVAL A: DAG 2: Idag besöker vi Kinesiska muren, vid Mutianyu. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra ett stycke och njuta av utsikten. Tillbaka i Peking får vi pröva på kinesisk fotmassage, perfekt efter vandringen på muren. Efter middagen tar vi en tur till barområdet Houhai, en sjö kantad av barer och restauranger. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Programfri dag

TILLVAL A: DAG 3: Vi tar oss till Ritanparken för att uppleva Pekingbornas speciella morgongymnastik. I gamla fabrikslokaler finner vi det moderna konstområdet 798 med gallerier, roliga butiker och caféer. Vi besöker Himmelens tempel som med sitt blåglaserade tak blivit en symbol för Peking. Staden är berömd för sin shopping och på Hongqiao pärlmarknad hittar vi elektronik, kläder, skor och pärlor till mycket låga priser. Om man bemästrar konsten att pruta! Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6

Programfri dag. 

TILLVAL A: DAG 4: Idag utforskar vi staden till fots och med tunnelbana! Vi inleder med Lamatemplet, ett av Pekings främsta tibetansk-buddhistiska tempel. Vi tar en cykelrikshatur genom hutongerna och gör ett hembesök hos en kinesisk familj. I ett tehus får vi lära oss konsten att servera te. Till kvällens middag serveras Pekinganka. Lunch och middag ingår.

DAG 7

Programfri dag.

DAG 8

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag.

Intresseanmälan

Reseinformation

Tillvalspaket

Beställ gärna vårt tillvalspaket så missar du inga upplevelser.

TILLVALSPAKET A – DAG 3-6: "4 DAGAR I PEKING"

DAGSPROGRAM

DAG 1: Vår svensktalande guide tar oss till Himmelska fridens torg – Kinas politiska centrum. Vi fortsätter in till den Förbjudna staden, där kejsarna levde i otrolig prakt. Efter lunch besöker vi Sommarpalatset. Vi besöker också en sidenfabrik där vi får lära oss mer om tillverkningen. Efter kvällens middag ser vi en Kung fu-show. Lunch och middag ingår.

DAG 2: Idag besöker vi Kinesiska muren, vid Mutianyu. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra ett stycke och njuta av utsikten. Tillbaka i Peking får vi pröva på kinesisk fotmassage, perfekt efter vandringen på muren. Efter middagen tar vi en tur till barområdet Houhai, en sjö kantad av barer och restauranger. Lunch och middag ingår.

DAG 3: Vi tar oss till Ritanparken för att uppleva Pekingbornas speciella morgongymnastik. I gamla fabrikslokaler finner vi det moderna konstområdet 798 med gallerier, roliga butiker och caféer. Vi besöker Himmelens tempel som med sitt blåglaserade tak blivit en symbol för Peking. Staden är berömd för sin shopping och på Hongqiao pärlmarknad hittar vi elektronik, kläder, skor och pärlor till mycket låga priser. Om man bemästrar konsten att pruta! Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4: Idag utforskar vi staden till fots och med tunnelbana! Vi inleder med Lamatemplet, ett av Pekings främsta tibetansk-buddhistiska tempel. Vi tar en cykelrikshatur genom hutongerna och gör ett hembesök hos en kinesisk familj. I ett tehus får vi lära oss konsten att servera te. Till kvällens middag serveras Pekinganka. Lunch och middag ingår.

Paketen genomförs vid minst 4 personers deltagande.

 

Pris per person: 4 750:-

VISUM TILL KINA

För inresa till Kina krävs visum. 
Detta ansöker ni i förväg i Sverige. Visum för svenska medborgare ingår ej i denna resa. Förutom visum krävs även att ert pass är giltigt minst 6 månader från och med hemresedatum.
Formulär och instruktion för ansökan erhåller ni med bokningsbekräftelsen och skickas till oss tillsammans med pass och foto ca 4-6 veckor innan avresa.

Pris per person: 1 600:-

ingår i priset

 • Flyg till Peking, tur och retur i ekonomiklass
 • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
 • Ankomst- och avresetransfer med engelsktalande transferguide
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Utförlig information inför resan

I TILLVALSPAKET A:

 • Program inklusive entréavgifter och transporter
 • Svensktalande guide
 • 4 luncher och 3 middagar inklusive måltidsdryck

Övrig information

DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

 • Boende i enkelrum
 • Avbeställningsförsäkring med Europeiska ERV
 • Reseförsäkring med Europeiska ERV
 • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
 • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)
 • Visum till Kina

 

VISUM TILL KINA

För inresa till Kina krävs visum. Detta ansöker ni i förväg i Sverige. Vi hjälper er med hanteringen mot en avgift på 1 600 kr per person.
Priset inkluderar kostnaden för visumet på 1 230 kr per person.

LÄS MER >>

utbud av hotell

Peking – Howard Johnson Paragon Hotel

18 A Jianguomen Nei Avenue
Beijing , China,100005
Tel.: +86 (10) 6526-6688
Länk till hotellets hemsida