Kina runt

15 DAGAR PEKING / XIAN / GUILIN / YANGSHUO / HANGZHOU / SUZHOU / SHANGHAI
Följ med på en resa till Kinas största sevärdheter! Upplev Peking med Kinesiska muren och Förbjudna staden, fascineras av Terrakottaarmén i Xian och slappna av under en rofylld kryssning på Lifloden.

Detta är en av våra mest populära resor. Resan passar dig som vill se så mycket som möjligt av Mittens rike under en och samma resa. Du får se norra Kina i och runt Peking, västra Kina i Xian, södra Kinas risfält och berg i Guilin, och sist men inte minst uppleva området Jiangnan i Shanghai och omkringliggande städer. Storstadspuls, sagolika naturupplevelser och oförglömliga världsarv, utan tvivel den av våra resor som bjuder på mest variation och besöker flest platser. Många väljer denna resa i tron att detta blir deras enda resa till Kina, men kommer istället hem med mängder av inspiration till nya resor!

Resans Höjdpunkter

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 PEKING

På morgonen landar vi i Peking och möts av vår svensktalande guide. Vi stannar till vid det kejserliga Sommarpalatset. Vi ser Kunmingsjön och promenerar längs Långa gången som leder fram till Marmorbåten. Efter lunch besöker vi en pärlfabrik och på vägen till hotellet passerar vi Pekings nationalarena, även kallad fågelboet. Efter en stunds vila på vårt centralt belägna hotell, träffas vi igen till vår välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Vi börjar dagen med att besöka Himmelska fridens torg – Kinas politiska centrum. Vi fortsätter in i Förbjudna staden, där kejsarna levde i otrolig prakt. Vi ser de stora salarna och de privata palatsen med alla sina rum och gömställen. Efter lunch beger vi oss söderut till Himmelens tempel som med sitt blåglaserade tak blivit en symbol för Peking och är en av Kinas mest kända byggnader. Peking är berömt för sin shopping och på en av de mest kända marknaderna, Hongqiao pärlmarknad, hittar vi elektronik, kläder, skor och pärlor till mycket låga priser. Om man bemästrar konsten att pruta! På kvällen kan guiden hjälpa till att ordna biljetter till en Pekingoperaföreställning för dig som önskar. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Idag besöker vi Kinesiska muren, vid Mutianyu, en sektion som är högt belägen och mycket vacker. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra ett stycke och njuta av utsikten. Efter lunch återvänder vi till Peking för att pröva på kinesisk fotmassage, perfekt efter vandringen på muren. Efter en kort vila på hotellet äter vi middag och avslutar kvällen med en tur till barområdet Houhai, en sjö kantad av barer och restauranger. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Dagen startar tidigt med ett besök till Ritanparken för att uppleva Pekingbornas speciella morgongymnastik. Vi fortsätter därefter till Yonghegongtemplet, även kallat Lamatemplet, ett av Pekings främsta tibetansk-buddhistiska tempel. Vi tar en cykelrikshatur genom stadens gamla bebyggelse, hutongerna och gör ett hembesök hos en kinesisk familj. Sedan är det dags att uppleva Pekings konstscen. I gamla fabrikslokaler finner vi det moderna konstområdet 798 med gallerier, roliga butiker och caféer. På kvällen avnjuter vi specialiteten Pekinganka till middag. Lunch och middag ingår. 

DAG 6

Dagen är helt programfri för egna strövtåg.

Fynda på Sidenmarknaden eller besök antikmarknaden Panjiayuan.

DAG 7 XIAN

Vi flyger till kejsarstaden Xian som en gång i tiden var Kinas huvudstad. Vi börjar med att se Stadsmuren, en mycket välbevarad, nästan 14 kilometer lång mur som bildar en rektangel kring den gamla stadsdelen. Efter lunch besöker vi Stora moskén, som är en blandning av muslimsk och kinesisk arkitektur. Därefter tar vi en promenad i stadens muslimska kvarter och charmas av väldoftande grillspett och exotiska kryddor. På kvällen äter vi dumplings och ser en färgsprakande sång- och dansföreställning med inspiration från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.

DAG 8 GUILIN

Dagens höjdpunkt är den underjordiska Terrakottaarmén från 210-talet f.Kr. Den byggdes för att skydda kejsaren Qin Shi Huang Dis grav och idag får vi möta några av de ca 8 000 lersoldaterna, alla med individuella ansiktsdrag. På vår väg mot flygplatsen besöker vi en mattfabrik och lär oss mer om lokala hantverkstraditioner. Ett flyg tar oss till Guilin i södra Kina. Här är det vacker natur, höga sockertoppsberg och risfält som dominerar landskapet. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9 YANGSHUO

Idag är det dags för en storslagen naturupplevelse. Under ett par timmars båttur på Lifloden kryssar vi fram till den lilla staden Yangshuo. Lunch äts ombord på båten och under tiden kan vi njuta av den vackra naturen och sockertoppsbergen. Vi checkar in på vårt hotell och resten av eftermiddagen är programfri. På kvällen kan den som vill uppleva en underbar föreställning vid Lifloden som tillval. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 10 HANGZHOU

På vägen tillbaka till Guilin besöker vi en teodling och får se hur teet odlas och förädlas. Vi passar även på att besöka den vackra Rörflöjtsgrottan. Ett flyg tar oss norrut, till staden Hangzhou. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 11 SUZHOU

Vi är nu i Hangzhou, en av Kinas mest berömda städer. Dagen börjar med en rundtur runt Västra sjön där vi ser olika pagoder och får en vacker vy över omgivningarna. Vi fortsätter med buss några timmar norrut till Suzhou, berömd för sin sidentillverkning och sina vackra trädgårdar. Efter en promenad i gamla stan gör vi en båttur längs de vackra kanalerna. Lunch och middag ingår.

DAG 12 SHANGHAI

Dagen inleds med ett besök i Nätmästarens trädgård – en av de klassiska trädgårdarna i Suzhou – och fortsätter sedan med ett besök i ett sidenbrodderiinstitut och sidenväveri. Vi fortsätter vår resa mot Kinas finansiella centrum Shanghai. Innan kvällens middag tar vi en promenad längs The Bund, stadens berömda promenadstråk vid Huangpufloden. Lunch och middag ingår.

DAG 13

Efter frukosten åker vi till Shanghai Urban Planning Exhibition, där vi får se hur staden på rekordtid förvandlats från en liten stad till den ultramoderna metropol vi ser idag. Vi åker upp till 119:e våningen och njuter av utsikten från det nybyggda Shanghai Tower som med sina 623 meter tillhör en av världens högsta byggnader. Vi tar oss sedan till gamla stan och besöker Yu Garden – en klassisk trädgård från Mingdynastin – och därifrån vidare till Franska koncessionen och gränderna i mysiga Tianzifang. Här hittar vi mängder av färggranna butiker, barer och caféer. Vi avslutar dagen med en gemensam avskedsmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 14

Idag är en helt programfri dag för egna upptäckter.

Vår guide kommer gärna med förslag på aktiviteter. Om ni vill ha restaurangtips rekommenderar vi området Xintiandi som har många bra och trendiga restauranger.

TILLVAL A: För den som önskar går det att boka en halvdags matlagningskurs som tillval. Ni får lära er att tillaga dumplings och vårrullar som sedan avnjuts till lunch.

DAG 15

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem via Peking. Ankomst samma dag.

Kina runt

 AvresaHemkomstPlatser KvarPris 
 20 okt 20193 nov 2019+525 850:-VÄLJVALD RESA 
VÄLJ ETT DATUM FÖR ATT GÅ VIDARE

Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Grattis - du har nu valt ett datum, nu är det bara bokningsbekräftelsen kvar
GÅ VIDARE

Ändra resedatum

Tillvalspaket

Beställ gärna vårt tillvalspaket så missar du inga upplevelser.

TILLVALSPAKET A – DAG 14: "HALV DAGS MATLAGNINGSKURS"

DAGSPROGRAM

Lär dig laga kinesisk mat på en halv dags matlagningskurs! Vi startar med ett besök på en matmarknad och får sedan lära oss att tillaga dumplings och vårrullar. Till lunch avnjuts de egentillagade rätterna.

Nedanstående pris är beräknat på minst 4 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris.

 

Pris per person: 950:-

ingår i priset

 • Klimatkompenserat flyg till Peking, hem från Shanghai i ekonomiklass
 • Svensktalande guide
 • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
 • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
 • 11 luncher och 7 middagar inklusive måltidsdryck
 • Alla inrikestransporter enligt program
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Utförlig information inför resan

I TILLVALSPAKET A:

 • Program inklusive entréavgifter och transporter
 • Svensktalande guide
 • 1 lunch inklusive måltidsdryck

 

Övrig information

DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

VISUM TILL KINA

 • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 

  Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

utbud av hotell

Peking – Qianmen Hotel PekingPeking – Qianmen Hotel Peking
Peking – Qianmen Hotel PekingPeking – Qianmen Hotel Peking

Peking – Qianmen Hotel Peking

175 Yong'an Road,
Beijing , China,100050
Tel: +86 (10) 6301 6688
Mer information om hotellet

Shanghai – Kingtown Hotel Plaza

126 Xinzha Road, Huangpu 
Shanghai, 200003, China
Tel.: +86 (21) 61371111
Länk till hotellets hemsida 

 

Shanghai – Ocean HotelShanghai – Ocean Hotel
Shanghai – Ocean HotelShanghai – Ocean Hotel

Shanghai – Ocean Hotel

1171 Dong Da Ming Road
Shanghai, 200082, China
Tel.: 86-(21)-65458888
Länk till hotellets hemsida

Xian – Grand Dynasty Culture HotelXian – Grand Dynasty Culture Hotel
Xian – Grand Dynasty Culture HotelXian – Grand Dynasty Culture Hotel

Xian – Grand Dynasty Culture Hotel

172 Lianhu Road
Xian, 710002, China
Tel.: +86 (29) 87216868
Länk till hotellets hemsida

BOKA RESA