Pionfestivalen i Luoyang 2019

11 DAGAR SHANGHAI – SUZHOU – LUOYANG – PEKING
Följ med på en händelserik trädgårdsresa till Kina tillsammans med Kjell Furberg och Svenska Pionsällskapet. Upplev Pionfestivalen i Luoyang samt några av Kinas vackraste trädgårdar och främsta sevärdheter.

Kombinationen storslagna världsarv och rogivande, klassiska trädgårdar ger dig minnen för livet och kanske också inspiration till din egen trädgård. Tillsammans med vår egen svenske trädgårdsspecialist och reseledare Kjell Furberg (trädgårdsmästare med bl.a. pionsläktet som specialitet och Kinakännare som talar kinesiska) tas du tillsammans med kunniga guider på en resa från metropolen Shanghai och trädgårdsstaden Suzhou till pionstaden Luoyang och den kejserliga huvudstaden Peking.

Resans Höjdpunkter

 • Shanghai med Yu Yuan Garden och Shanghais botaniska trädgård
 • Vattenstaden Suzhou
 • Pionfestivalen i Luoyang
 • Peking med Förbjudna staden och Sommarpalatset
 • Garden of Quiet Meditation
 • Humble Administrators Garden

Program

DAG 1 AVRESA

På kvällen avresa med flyg från Arlanda. Middag och frukost serveras ombord.

DAG 2 SHANGHAI

På morgonen landar vi i Peking för byte av flyg och fortsatt resa till Kinas finansiella centrum – Shanghai. Efter en stunds vila på vårt hotell tar vi en promenad på The Bund – stadens berömda promenadstråk längs med Huangpufloden – innan vi sätter oss ner till en välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

Efter frukosten börjar vi dagen med ett besök i Yuyuan Garden – den gröna oasen mitt i Kinas största stad, en trädgård skapad under 1500-talets mingdynasti. Vi promenerar sedan genom Old Town och besöker ett av stadens tehus för att prova på några av Kinas mest kända tesorter. Efter lunch besöker vi Shanghai Botanical Garden. Lunch och middag ingår.

DAG 4 SUZHOU

Efter frukosten beger vi oss ett stycke västerut till provinsen Jiangsu och Tongli, en av de berömda små vattenstäderna utanför Suzhou. Här strosar vi runt i de smala gränderna och besöker Retreat and Reflection Garden (Garden of Quiet Meditation), som är ett världsarv. Turen fortsätter in till staden Suzhou, berömt för sina kanaler och landets finaste siden, men mest av allt för sina klassiska trädgårdar. Nio av dem är världsarv. Vi besöker Garden of Cultivation. Lunch och middag ingår

DAG 5

I dag besöker vi ytterligare två av trädgårdarna – Humble Administrator’s Garden och Master-of-Nets Garden. Vi tar en båttur på Suzhous kanaler, och besöker en fabrik för sidenbroderi. På kvällen avnjuter vi en liten musik- och teaterföreställning i Master-of-Nets Garden. Lunch och middag ingår.

DAG 6 LUOYANG

Dagen börjar med ett besök i The Couple’s Retreat Garden, därefter får vi en inblick i silkesproduktionen på ett sidenväveri. Sedan gör vi en cykelrickshawtur till en lokal marknad. På eftermiddagen tar vi tåget ca 5 timmar norrut till provinsen Henan och den gamla kejsarstaden Luoyang, värdstad för Pionfestivalen. Lunch och middag ingår.

DAG 7

Vi startar dagen i Luoyang med ett besök på en pionplantskola. Därefter besöker vi Wang Cheng Park som är mittpunkten för den årliga Buskpionfestivalens firande. Lunch och middag ingår.

DAG 8 PEKING

Denna dag besöker vi Luoyang National Peony Garden och Shenzhou Peony Garden. På kvällen tar vi snabbtåget ca 4 timmar till Kinas huvudstad Peking. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9

Vi börjar dagen med att besöka Himmelska fridens torg – Kinas politiska centrum – och fortsätter in i Förbjudna staden, kejsarpalatset från tidigt 1400-tal. Efteråt tar vi oss nordväst till Sommarpalatset, kejsarfamiljens sommarresidens och parkanläggning. Här njuter vi av vyn över den handgrävda Kunmingsjön och promenerar längs den mer än 700 meter Långa gången. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 10

Programfri dag 
På kvällen har vi vår gemensamma avskedsmiddag med Peking-anka.
För er som ej bokat utflykt till Kinesiska muren är dagen fri för äventyr på egen hand med t.ex. Prince Gong’s Garden, Beijing Botanical Garden, Temple of Heaven (världsarv), Yonghegong Lama Temple (tibetanskt buddhisttempel), parken Bei Hai, Old Summer Palace, shopping osv. Lunch på egen hand, middag ingår.

TILLVAL: I dag gör de som bokat detta tillval en utflykt till Kinesiska muren, vid Mutianyu, en sektion som är högt belägen och mycket vacker. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra ett stycke och njuta av utsikten. Efter lunchen (som ingår) återvänder vi till Peking och vårt hotell för vila innan avskedsmiddagen.

DAG 11 HEMRESA

På förmiddagen transfer till flygplatsen för hemresa till Sverige.  Ankomst samma dag. Måltider serveras ombord.

Intresseanmälan

Reseinformation

Tillvalspaket

TILLVALSPAKET A – DAG 10 "Besök till Kinesiska Muren"

DAGSPROGRAM

DAG 10: På morgonen hämtas ni upp från hotellet av er engelsktalande lokalguide. Idag besöker vi Kinesiska muren, vid Mutianyu. Muren är högt belägen och vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra och njuta av utsikten. Efter lunchen återvänder vi till centrala Peking och vårt hotell. På kvällan samlas ni igen med övriga gruppen för er anskedsmiddag – den berömda maträtten  Pekinganka. Lunch ingår.

Nedanstående pris är beräknat på minst 4 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris.

1 350:-

ingår i priset

RESAN GENOMFÖRS I SAMARBETET MED SVENSKA PIONSÄLLSKAPET

Medlemmar i Svenska Pionsällskapet erhåller 2 000 kr i rabatt

Bli medlem HÄR>>

 

DETTA INGÅR

 • Flyg till Shanghai, hem från Peking i ekonomiklass
 • Svensk reseledning av Kjell Furberg under hela resan
 • Engelsktalande lokalguide
 • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
 • Utfärder enligt program inkl. entréavgifter
 • 7 luncher och 7 middagar inkl. måltidsdryck
 • Alla inrikestransporter inkl. flyg
 • Dricks till chaufför och guide
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Utförlig information inför resan

I TILLVALSPAKET: KINESISKA MUREN VID MUTIANYU:

 • Engelsktalande lokalguide
 • Program inklusive entréavgifter, lift, lunch och transporter

Övrig information

DETTA INGÅR EJ
• Enkelrumstillägg 3 500 kr
• Visumkostnad fr. 1 230 kr (Mer information får du med bekräftelsen)

 

Anmäl ditt redan nu för att garantera din plats på resan!
Begränsat antal platser.