8 mars, 2018

Restaurangtips i Hongkong

av Jesper Wirdén

Är du matintresserad är Hongkong en given destination. Här kan du äta allt från lokala specialiteter som Eggette, Stinky Tofu och Curry Fishballs till all världens mat. Det skulle bli ett digert jobb och troligtvis världens längsta artikel om jag skulle täcka in all mat och alla restauranger som finns i Hongkong, så här kommer fem favoriter som jag gärna återvänder till.

The Pawn Kitchen

Restaurangen ligger i en byggnad från 1888 där även Woo Cheong’s pantbank låg, därav namnet. De beskriver själva sitt kök som modern brittisk mat, vilket betyder vällagade och lättförståeliga rätter, serverade i en avskalad miljö. The Pawn’s 3-rätters lunchmeny brukar vara väldigt prisvärd. Här finns även en veranda som rekommenderas en varm dag.

http://www.thepawn.com.hk/

Tim Ho Wan

Enkelt snabbmatsställe som har förärats en stjärna i Guide Michelin för sina välsmakande Dim Sum. Du slår dig ner vid ett bord, noterar vilka Dim Sum du vill ha på en papperslapp som du ger till servitören och sedan kommer rätterna in efter hand som de är färdiga. Du äter med pinnar och betalar kontant. Enkelt, vällagat och mycket prisvärt!

http://www.timhowan.hk

Gough´s on Gough

Ser ut som världens minsta ställe när du tittar in från gatuplan, men det finns en rymlig bar och matsal en trappa upp. Ett perfekt ställe för lunch, middag eller bara för att slinka in på en cocktail eller ett glas vin. Den äventyrlige kan testa mousserande vin från England.

http://goughsongough.com

Aqua

Aqua har varit med ett tag, men utsikten över Victoria Harbour är fortfarande lika betagande! Jag besökte restaurangen så sent som i februari 2018 och kan bekräfta att den fortfarande håller. Högt prissatt, men när du ser den obetalbara utsikten inser du direkt att det är värt vartenda öre!

https://www.aqua.com.hk/

The Peak Lookout

Denna restaurang öppnade 1947 under namnet Peak Café men bytte namn i samband med renovering 2001. Restaurangen ligger strax bakom Sky Terrace 428 och erbjuder besökaren en vacker utsikt mot Telegraph Bay, d.v.s. ”baksidan” av The Peak. Vårt tips är att du ser dig mätt på Hongkongs stadssiluett från terrassen på Sky Terrace 428 och sedan äter här i lugn och ro.

http://www.peaklookout.com.hk/

Chung King Mansions

Som legendariskt tillhåll för ryggsäcksturister som söker billigt boende i det myllrande Kowloon-distriktet, är detta så långt från Michelinguiden du kan komma. Här samlas många av Hongkongs immigranter i väntan på rikedom. I detta kaotiska myller kan du, om du bara tar dig tid, finna Hongkongs bästa afrikanska och indiska mat, och det kostar nästan ingenting.

http://www.chungking-mansions.hk/

alla inlägg