Lijiang

Lijiang

Är du lockad av att uppleva det genuina Kina? Då är Lijiang rätt resmål för dig. Hit kommer mängder av besökare varje år för att möta Naxi-folket och deras lokala kultur.

Välkommen till Naxi-folkets hemstad. Belägen i nordvästra Yunnan-provinsen ligger Lijiang som med sin minoritetsbefolkning och dess kultur lockar mängder av besökare varje år. Här kan man vandra runt längs de stenbelagda gatorna och se de vackra traditionella husen och njuta av den otroliga naturen som omger staden.

Här får besökaren en inblick i den lokala kulturen och i hur Naxi-folket lever och har levt. Besök till exempel familjen Mu:s gård eller Naxi-folkets kulturella museum. Eller varför inte göra en utflykt och besöka en mindre, traditionell Naxi-by i närheten av staden? Eller kanske ta en tur till Baisha för att se de 500 år gamla freskerna?

För den som vill röra på sig finns det även möjlighet att hyra en cykel och på egen hand utforska det vackra landskapet i området. Att i sin egen takt ta sig fram på landsvägar mellan de dramatiska bergen är en svårslagen upplevelse!

KLIMAT & ÅRSTIDER

Vintern sträcker sig från december till februari och för med sig kalla temperaturer, speciellt nattetid. Nederbörden är dock inte så stor så det kan ändå vara en trevlig tid att åka hit.

Våren, från mars till maj, och hösten under oktober och november är de mest behagliga årstiderna och resandets högsäsonger. Luften är ofta hög och klar. På dagarna är det ganska varmt medan det i söder inte blir för hett. Kvällarna och nätterna kan vara kyligare och nederbörden är ringa.

Sommaren är varm men temperaturen kan fortfarande variera stort under dagen tack vare stadens höga altitud. Under juli och augusti regnar det ofta ihärdigt.

 

RESA HIT

Till Lijiangs flygplats kan man åka från de flesta städerna i Kina, alternativt med tåg eller buss från Kunming. Dessa är dock av ganska enkel standard.

UNGEFÄRLIGA RESTIDER
Peking–Lijiang: 3,5 timmar
Kunming–Lijiang: 1 timme

TA SIG RUNT

TAXI

Lijiang är ingen stor stad och det mesta går att se till fots. Om du ändå vill ta en taxi, tänk på att alltid använda taxametern och att betala med små valörer. Ta med adressen skriven på kinesiska, inga taxichaufförer talar engelska.

BUSSAR
Det finns även lokalbussar, men dessa brukar vara svårnavigerade för turister och är inget vi rekommenderar för den som ej talar kinesiska.

DE STÖRSTA SEVÄRDHETERNA