Qingdao

Qingdao

Lockas du av ölbryggerier, mysiga strandpromenader och utsökta skaldjursrätter är Qingdao staden för dig. Qingdao var tidigare en tysk koloni och det kinesiska semesterparadiset är en liten bit av Europa mitt i Kina.

Kuststaden Qingdao, även känt som Tsingtao, ligger på östkusten nästan mitt emellan Peking och Shanghai. Staden har cirka fyra miljoner invånare. Den är främst känd för sin öltillverkning som går under namnet Tsingtao, vilken är Kinas mest berömda ölsort.

Qingdao var en gång en tysk koloni och de tyska influenserna märks tydligt. Förutom det berömda bryggeriet så finns här typiskt tysk arkitektur att beskåda i stora delar av staden. Staden är också känd som en av de renaste i hela Kina. Här finns vacker natur, mysiga strandpromenader och flera fina stränder att besöka. Att klimatet dessutom är väldigt behagligt har gjort Qingdao till en populär tillflyktsort för kinesiska semesterfirare. Tack vare dess läge finns här även utsökta fisk- och skaldjursrätter att pröva på. Qingdao är en liten bit av Europa mitt i Kina och en mycket sevärd stad. Det kanske inte är det självklara valet vid en Kinaresa men de som hittar hit blir sällan besvikna.

KLIMAT & ÅRSTIDER

Qingdao följer samma årstider som Sverige. Tack vare sitt läge vid havet är temperaturerna generellt sett relativt milda året om.

Vintern, som infaller från december till februari, är kall och blåsig med temperaturer kring 0 grader, ibland lägre. Vindarna som kommer in från havet kan vara hårda.

Våren i mars till maj och hösten under oktober och november är de mest behagliga årstiderna. Temperaturerna är angenäma, runt 20 till 25 grader varmt och lite nederbörd. Ett extra lager med varma kläder är dock bra att ta med då temperaturen snabbt kan sjunka när kallare vindar blåser in från havet.

Sommaren mellan juni och september är varm, runt 25 till 30 grader, och temperaturskillnaderna mellan natt och dag är små. Under juli och augusti regnar det ofta och luftfuktigheten är hög.

RESA HIT

TA SIG RUNT

DE STÖRSTA SEVÄRDHETERNA